Istoric cladire

ON PLONGE
Constructia noua este compusa din doua volume.Volumul parterului se inscrie in inaltimea digului de sprijin, a carui platforma superioara este circulabila.Volumul etajului este desprins de parter,are o forma hidrodinamica,amintind de coca unei nave.Legatura intre cele doua corpuri este realizata de volumul scarii.Parterul este vitrat pe latura vestica,spre port,iar etajul pe toate laturile,peretele vitrat dinspre vest fiind inclinat-inclinatie transmisa pana in parter prin intermediul scarii.Astfel constructia capata mai mult dinamism,iar peretele vitrat,datorita unghiului si geamului reflectorizant,devine pentru privitorul dinspre oras un ecran pe care se reflecta valurile si jocul luminii,o proiectie a unui spatiu virtual.
Daca mai trebuie un cuvant pentru a completa imaginea,acesta este: alb.Albul profilat pe malul marii...